Hoe het allemaal begon en we gaan verhuizen!

Hoe het allemaal begon en we gaan verhuizen!

Ik wil jullie graag meenemen in mijn verhaal, hoe ik vanuit hulpverlener een ondernemer ben geworden.

Toen ik voor de opleiding SPH koos na mijn HAVO diploma, ging ik er vanuit dat mijn toekomst zou liggen in de hulpverlening. Ik heb dan ook 10 jaar met veel plezier gewerkt in de kinder-en jeugdpsychiatrie.

Na de geboorte van mijn oudste zoon veranderde de situatie. Ik belandde na 2,5 jaar met mijn eigen kind in de hulpverlening. Die combinatie van zelf hulpverlener zijn en hulp vragen vond ik heel lastig. De worsteling van mijn rol als moeder/hulpverlener in mijn eigen gezin wilde ik niet langer. Ik besloot het roer om te gooien. In die tijd ging het slecht in de zorg en er dreigden in mijn organisatie mensen hun baan te verliezen. Ik heb toen gekozen om op vrijwillige basis mijn contract te ontbinden. 

Vanuit 0 ervaring, 1 dagje overdracht door de vorige eigenaar, heb ik de webshop Paradekids overgenomen. Mijn passie voor kinderkleding kwam door de kinderen, ik speurde alles af naar leuke setjes voor hun. De webshop begon goed te draaien, er kwamen leuke merken bij en ik werd steeds handiger met het systeem. 

We openden een 'winkeltje' in Oudehaske, waar we de webshop vandaan runden en mensen op vrijdage en zaterdag konden komen winkelen. Steeds meer mensen wisten ons te vinden. We gaven gezellige vriendinnenavonden en bovenal gaven 'echte' klanten me veel plezier. 

En dan borrelt het... Een echte winkel in het centrum, hoe gaaf zou dat zijn? Vanaf het moment dat ik gekeken had bij midstraat 101 in Joure was ik verkocht. Wat een ruimte! Als ik de stap neem, dan wordt het naar dit pand. En dit besluit kwam er, we gingen dit doen. 

Drie jaar lang heb ik genoten van zoveel kinderen en klanten in de winkel. Het prachtige pand werd een gezellige plek, waar ik veel leuke mensen heb ontmoet. De kinderen groeiden op, baby's werden ondeugende peuters en bovenal hadden de kinderen in de winkel veel plezier. Als ik kinderen langs hoor lopen die zo graag even binnen willen spelen tovert dat een lach op mijn gezicht. Fotoshoots, modeshows, wat hebben we al leuke dingen gedaan. 

In 2020 was daar ineens een lockdown. De winkel mocht open blijven, maar het was erg rustig en alle  festiviteiten vielen in het water. Gelukkig bleken we een ruimte klantenkring te hebben opgebouwd van klanten om ons heen en werden we niet 'vergeten'. De zomerperiode was super, wat kwamen er veel klanten in de winkel en wat ging de verkoop goed!  

Eind september hebben we nog genoten van de TIKTOK filmpjes die we voor onze winkel gemaakt hebben. Wat een gezellige groep meiden was er toen. In de flow van dat moment maakten we de keuze over te willen gaan naar een kooppand. We gingen kijken bij midstraat 60 en ik was meteen verkocht. Wat een ruimte! Na een periode van onderhandelingen, werd de koop definitief.  

Ondertussen in oktober en november werd het steeds rustiger in de winkelstraat. Met als dieptepunt het bericht dat winkels dicht moesten in december.

Inmiddels begint zelfs deze situatie te wennen, en ben ik naast mijn werk als 'juf' van de kleuters, groep 3 en speciaal onderwijs, dagelijks in de weer met pakketjes inpakken, wegbrengen etc. Maar ik ben ook druk bezig met nieuwe plannen maken voor in het nieuwe pand. Want dat we gaan verhuizen staat vast, ik kan nog niet alles verklappen, maar het wordt zo leuk! 

Dus om een lang verhaal kort te maken, dit is mijn reis van hulpverlener naar ondernemer. Ik had het niet anders willen bewandelen. We laten de moed niet zakken door de corona-maatregelen. We hopen dat jullie ons komende weken blijven steunen, want dat hebben we nodig. Dat we mooie bestellingen van jullie mogen blijven ontvangen en dan hopen we jullie snel weer te mogen ontvangen in de winkel. 

In de loop van de jaren heb ik dit pad niet in mijn eentje bewandeld. Tiny en Hendrikje staan al jaren voor me klaar. En sinds een jaar is Kirsten daar vol enthousiasme bij aangesloten. Ontzettend bedankt dames! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.